Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Klik hier voor meer informatie

Bonenvlokken - gedroogd - 1 kilo

Bonenvlokken - gedroogd - 1 kilo

Bonenvlokken gedroogd - geplette tuinbonen - Vicia Faba
Herkomst: Nederland/Duitsland/Belgïe/Frankrijk
Enkelvoudige voeding voor dieren.

100% gedroogde tuinbonen, zonder toevoegingen.

Tuinbonen zijn in vele opzichten gezond. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen. Vitamine B is het best vertegenwoordigd met daarnaast de mineralen koper en ijzer.
Daar blijft het niet bij, tuinbonen bevatten ook fosfor, wat het lichaam helpt vitaminen te gebruiken. Kalium wat indirect goed is voor het hart en het bloed. Vezels die zorgen voor een goede spijsvertering. De vitamine B zorgt voor ontzettend veel processen in het lichaam van kop tot staart.

Kortom een klein, gezond bommetje, wat zorgt voor stimuleren van de hersenen, het zicht ondersteund, het hart en bloed stimuleert, vitaminen op laat nemen, zorgt voor de opbouw van botten en tanden en zorgt voor een gezonde huid.
Gedroogde bonenvlokken zijn geschikt voor dieren die aan moeten komen.

Geschikt voor: koeien, ezels, varkens, geiten, schapen, paarden, cavia, konijn, chinchilla's, degoe's, hamsters, ratten, muizen, gerbils, eekhoorns en exotische knaagdieren. Wel voeren in verhouding tot de grootte van het dier.

Dosering:  voor de lekker maximaal een paar vlokken per dag afhankelijk van de grootte van het dier. Wissel lekker af met andere vlokken en toebehoren.
Voor de ondersteuning: 
Ieder dier is uniek en elke diersoort ook. Er is geen standaard dosering voor het medisch ondersteunend inzetten van kruiden en alles wat hieronder valt.
Als je kruiden e.d. medisch in wilt zetten kies dan in eerste instantie voor verse producten. Deze zijn voor het lichaam het beste te verwerken en voor het dier het beste te herkennen. Is vers niet beschikbaar of niet "schoon" beschikbaar dan is gedroogd inzetten een goede tweede optie. Doe dit in overleg met een natuurgeneeskundige of andere kruidenspecialist / dierenarts.

Wissel af om gewenning te voorkomen. Dwing een dier niet om een kruid (of toebehoren) te eten. Vaak weten dieren instinctief heel goed wat ze wel en niet nodig hebben.

Bewaaradvies: na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Liefst donker om verlies van voedingsstoffen te voorkomen. 

Verpakking: wordt standaard geleverd in een hersluitbare plastic zak. Mocht je het liever bewaren in een bakje of een emmer dan zijn deze los te bestellen.

Inhoud: ca 1 kilo

Disclaimer:
Dit is geen vervanging van eten maar een gezonde aanvulling. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de adviezen die erbij staan.

Bij medische problemen adviseren wij altijd een dierenarts te raadplegen. Kruiden kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een dierenarts of een natuurgeneeskundige arts. Deze zal naar het totaal plaatje kijken.

De meeste dieren eten in de natuur afwisselend grassen, bloemen, bladeren, wortels, zaden, groente en bijvoorbeeld afgevallen rijp fruit. Om het natuurlijke gedrag in gevangenschap zo goed mogelijk te stimuleren is het raadzaam deze enkelvoudige voeders aan het dieet toe te voegen en af te wisselen, daarbij kijkend naar de verschillende gezonde eigenschappen. Wissel bijvoorbeeld per seizoen de soorten af om de weerstand te ondersteunen en voor werking en impact op het lichaam. Kijk hierbij naar de natuurlijke leefomgeving en de beschikbaarheid in het seizoen.

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Inloggen

Prijzen zijn afgeschermd

Tags: bonen vlokken, tuinbonen, tuinbonenvlokken, tuinbonen vlokken, tuinboon